Master Passend Meesterschap | Tijdens de master

Bij de master Passend Meesterschap staat omgaan met diversiteit en denken in mogelijkheden binnen je groep of klas centraal. Je leert tijdens je studie hoe je een inclusieve en innovatieve professional wordt die leerlingen helpt het beste uit zichzelf te halen?

Meld je aan voor de voorlichting

Opbouw van de master

De master bestaat uit een aantal belangrijke competenties waar je mee aan de slag gaat:

  • Omgaan met diversiteit
  • Goed onderwijs voor alle leerlingen
  • Uitgaan van ontwikkelingsmogelijkheden
  • Samenwerken in team en keten
  • Persoonlijk meesterschap
  • Onderzoekend vermogen

Tijdens de lesdagen worden diverse werkvormen ingezet om deze competenties te ontwikkelen. Je kunt hierbij denken aan colleges, thema-netwerken, begeleide intervisie en begeleide leerkringen. Opdrachten voer je uit in je eigen organisatie, zodat je het direct in de praktijk kunt toepassen. En tijdens je studie al resultaat ziet van je opleiding.


Hieronder lees je wat je van elk semester kunt verwachten.

In het eerste semester ontwikkel je een pedagogische visie op diversiteit en inclusief denken en handelen in het onderwijs. Je gaat aan de slag met een vraag uit jouw eigen praktijk rondom een leerling/student en gaat op zoek naar wat werkt. Met de verschillende betrokkenen, creëer je  onderwijs in een leeromgeving  waarin de mogelijkheden van leerlingen/studenten tot hun recht komen. Je levert een bijdrage aan schoolontwikkeling door opbrengsten binnen je team te delen.

Dit semester staat in het teken van omgaan met complexe situaties. Je onderzoekt wat helpt om een prettig leer- en werkklimaat te realiseren in je eigen groep of in de groep van een collega. Samen met leerlingen/studenten en andere belangrijke betrokkenen, verzamel en analyseer je data die inzicht geven in hoe je de leeromgeving kunt versterken.  

In het derde semester staat samenwerken aan de optimale ontwikkeling van de leerling centraal. De leeromgeving van leerlingen/studenten strekt zich ook uit buiten  de schoolmuren en je onderzoekt op welke manier je met partners buiten de school kunt samenwerken om het leren en ontwikkelen van je leerlingen/studenten te ondersteunen. Je stelt samen met deze partners, zoals professionals, ouders en/of vrijwilligers verbeteringen voor, voert deze uit en evalueert ze. 

In het vierde semester werk je aan je masterthesis én realiseer je een integrale afronding van de masteropleiding waarbij je alle competenties van de master Passend Meesterschap in samenhang laat zien. 

Meld je aan voor de voorlichting

Rooster en studielast

Je volgt de master in deeltijd. Zo kun je de master Passend Meesterschap combineren met je huidige baan. En je kunt wat je leert direct toepassen in de praktijk.

Rooster

De lesdagen zijn op dinsdag van 09.30 tot 17.30 uur in Utrecht.

Aan het begin van het eerste studiejaar vindt ook een tweedaags seminar met overnachting plaats. 

Studielast

De studielast is, inclusief contacttijd, ongeveer 20 uur per week. Per week ben je op dinsdag beschikbaar voor onderwijs, colleges, studiegroepen en praktijkopdrachten op locatie in Utrecht. Er wordt uitgegaan van 40 studieweken in een studiejaar.

Maar hoe maak je 20 uur per week vrij voor je studie? Hier een aantal tips van studenten die master hebben gedaan.

Hannie:Ik dacht toen ik begon dat 20 uur per week overdreven zou zijn, maar dat is het echt niet. Je moet dus bewust voor de studie kiezen en daar een plan van aanpak voor hebben en niet denken: ik zie wel hoe het loopt.

Jacoline:Zelf zou ik iedereen aanraden om sowieso in het tweede jaar te zorgen dat je doordeweeks 2 dagen hebt, dan kan je dat met het weekend aanvullen.

Danielle:Ik heb oudere kinderen en werk 3 dagen per week. Ik besteed mijn twee vrije dagen aan de studie. En als de toetsen eraan komen, ben ik vaak ook nog in het weekend bezig met mijn studie.

Mieke:Ik deed mijn master toen mijn kinderen 4 en 6 waren. Ik was iedere avond vanaf 20 uur aan de studie. Het waren 2 drukke jaren, maar ik vond het heel leuk om te werken aan mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Vragen over de master?

Heb je vragen over de opleiding of hulp nodig bij het inschrijven? Neem dan contact met ons op via: info@masterpassendmeesterschap.nl.