Master Passend Meesterschap | Tijdens de master

Bij de master Passend Meesterschap staat omgaan met diversiteit en denken in mogelijkheden binnen je groep of klas centraal. Je leert tijdens je studie hoe je een inclusieve en innovatieve professional wordt die leerlingen helpt het beste uit zichzelf te halen?

Meld je aan voor de voorlichting

Opbouw van de master

De master bestaat uit een aantal belangrijke competenties waar je mee aan de slag gaat:

  • Omgaan met diversiteit
  • Goed onderwijs voor alle leerlingen
  • Uitgaan van ontwikkelingsmogelijkheden
  • Samenwerken in team en keten
  • Persoonlijk meesterschap
  • Onderzoekend vermogen

Tijdens de lesdagen worden diverse werkvormen ingezet om deze competenties te ontwikkelen. Je kunt hierbij denken aan colleges, thema-netwerken, begeleide intervisie en begeleide leerkringen. Opdrachten voer je uit in je eigen organisatie, zodat je het direct in de praktijk kunt toepassen. En tijdens je studie al resultaat ziet van je opleiding.


Hieronder lees je wat je van elk semester kunt verwachten.

In het eerste semester ontwikkel je een pedagogische visie op diversiteit en inclusief denken en handelen in het onderwijs. Daarnaast werk je een lesaanbod uit waarin talenten van alle leerlingen ontwikkeld en benut worden. 
Je werkt het lesaanbod uit voor leerlingen/studenten in je eigen groep waarin talenten van alle leerlingen ontwikkeld en benut worden.

Dit semester staat in het teken van omgaan met complexe situaties. Je gaat zelf onderzoek doen in je eigen klas of groep. Je verzamelt en analyseert data, maar gaat ook praktisch aan de slag met een ontwerp van de leeromgeving voor een groep leerlingen uit je eigen klas. 

In het derde semester staat de optimale ontwikkeling van de leerling in relatie tot de totale omgeving centraal. Die omgeving bestaat uit partners zoals professionals, ouders en/of vrijwilligers. Je stelt samen met je omgeving verbeteringen voor, voert deze uit en evalueert ze.

In het vierde semester werk je aan je masterthesis én realiseer je een integrale afronding van de masteropleiding waarbij je alle competenties van de master Passend Meesterschap in samenhang laat zien.

Meld je aan voor de voorlichting

Rooster en studielast

Je volgt de master in deeltijd. Zo kun je de master Passend Meesterschap combineren met je huidige baan. En je kunt wat je leert direct toepassen in de praktijk.

Rooster

De lesdagen zijn op dinsdag van 09.30 tot 17.30 uur in Utrecht.

Aan het begin van het eerste studiejaar vindt ook een tweedaags seminar met overnachting plaats. 

Studielast

De studielast is, inclusief contacttijd, ongeveer 20 uur per week. Per week ben je op dinsdag beschikbaar voor onderwijs, colleges, studiegroepen en praktijkopdrachten op locatie in Utrecht. Er wordt uitgegaan van 40 studieweken in een studiejaar.

Maar hoe maak je 20 uur per week vrij voor je studie? Hier een aantal tips van studenten die master hebben gedaan.

Hannie:Ik dacht toen ik begon dat 20 uur per week overdreven zou zijn, maar dat is het echt niet. Je moet dus bewust voor de studie kiezen en daar een plan van aanpak voor hebben en niet denken: ik zie wel hoe het loopt.

Jacoline:Zelf zou ik iedereen aanraden om sowieso in het tweede jaar te zorgen dat je doordeweeks 2 dagen hebt, dan kan je dat met het weekend aanvullen.

Danielle:Ik heb oudere kinderen en werk 3 dagen per week. Ik besteed mijn twee vrije dagen aan de studie. En als de toetsen eraan komen, ben ik vaak ook nog in het weekend bezig met mijn studie.

Mieke:Ik deed mijn master toen mijn kinderen 4 en 6 waren. Ik was iedere avond vanaf 20 uur aan de studie. Het waren 2 drukke jaren, maar ik vond het heel leuk om te werken aan mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Vragen over de master?

Heb je vragen over de opleiding of hulp nodig bij het inschrijven? Neem dan contact met ons op via: info@masterpassendmeesterschap.nl.