Positieve scores in de Nationale Studenten Enquête 2023!

NSE resultaten 2023

Studenten van de Master Passend Meesterschap zijn net als voorgaande jaren positief over hun opleiding aan de Marnix Academie. Dat blijkt uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2023.

Studenten positief over de MPM

Opvallend aan de resultaten van de NSE 2023 is dat de scores van de MPM op de verschillende kernthema’s aanzienlijk hoger liggen dan het benchmark. Hiermee onderscheidt de Master Passend Meesterschap van de Marnix Academie zich van andere onderwijsinstellingen. De studenten van de MPM zijn vooral erg te spreken over de sfeer op de opleiding. Zij beoordelen dit namelijk met maar liefst een 4,77! 

De algemene kwaliteit van de studie wordt beoordeeld met een 4,31 uit 5. Verder blijkt uit de resultaten dat studenten van de MPM positief zijn over de betrokkenheid en contact (4,30), uitdaging en inzet (4,38) en de gelijke behandeling die plaatsvindt (4,57).

Bekijk het factsheet
 

Over de Nationale Studenten Enquête

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is een grootschalig landelijk onderzoek naar studenttevredenheid dat wordt uitgevoerd door Stichting Studiekeuze123. Begin dit kalenderjaar werden studenten van 74 hogescholen en universiteiten in Nederland uitgenodigd om hun mening te geven over hun opleiding. In een uitgebreide vragenlijst gaven zij aan hoe tevreden ze zijn over verschillende onderdelen van hun studie en hun onderwijsinstelling.